NeuroLed™ bevordert brein van jonge kinderen

LED-Technologies (Zeewolde) komt met innovatieve ledlamp die het kinderbrein positief beïnvloedt. De lamp draagt de naam NeuroLed™ en bevordert de kwaliteit, ontwikkeling en capaciteit van het kinderbrein.

Het gunstige effect van daglicht op ons brein is al langer bekend en het is LED-Technologies gelukt om deze eigenschappen te vertalen in een ledlamp die bij kinderen een evolutie van het brein kan creëren. Slechts een uur per dag doorbrengen onder de stralen van deze verlichting heeft direct effect en met name in de jonge levensjaren van kinderen. De werking is tweeledig. Enerzijds zorgt het ledlicht voor een positief effect op de neurotrofines in het kinderbrein; de ‘voedingsstoffen’ waardoor de chemische huishouding beter functioneert en het brein letterlijk groeit en zich ontwikkelt. Anderzijds zorgt de frisse kleur van het licht voor positieve gevoelens die zeker bij baby’s van grote invloed zijn. Het maakt dat ze de dag beter kunnen verwerken, minder huilen en ’s avonds makkelijker in slaap vallen en vervolgens dieper doorslapen.

NeuroLed™ bevordert de kwaliteit, ontwikkeling en capaciteit van het kinderbrein

Directeur Dhr. E. Keers: “De resultaten in MRI-scans hebben ons over de streep getrokken om deze ledlamp daadwerkelijk voor een breed publiek toegankelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die gemiddeld een uur per dag doorbrengen in dit licht, al na twee maanden een significante groei hebben doorgemaakt in de ontwikkeling van hun brein.”

De eerste 25 jaar van een leven zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de prefrontale cortex in de hersenen. De NeuroLed™ bevordert de ontwikkeling van vertakkingen die daar ontstaan en versterkt de onderlinge verbindingen. Hierdoor groeit de capaciteit van het brein: dit kan hét verschil maken in opleidingsniveau van het kind! Goed licht is, naast gezonde lucht en beweging, heel belangrijk voor de mens. “Dát is wat het brein nodig heeft – van de wieg tot het graf,” aldus Prof. Erik Scherder (bekend van DWDD university). De mogelijkheden zijn eindeloos; de NeuroLed™ is nu met name geschikt voor thuisgebruik, maar over een aantal jaar wellicht standaard in scholen, op sportvelden en openbare ruimtes.

Deze duurzame ledverlichting is dé investering in mens en natuur

LED-Technologies is in Nederland de eerste specialist die deze energiezuinige ledlamp op de markt gaat brengen. Dit jaar staat de lancering van dit innovatieve product op het programma. Hiervoor zoekt LED-Technologies nog personen die deze nieuwe lichtbron gratis willen gebruiken in ruil voor een testmoment. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 31 maart een gratis proefpakket aanvragen en ontvangen dan de NeuroLed™ inclusief extra informatie in de eerste week van april. Om de NeuroLed™ in bestaande armaturen te kunnen monteren, zijn ze verkrijgbaar in gangbare fittingen. Aanmelden kan via led-technologies.nl/aanmelding.

Dhr. E. Keers: “Deze duurzame ledverlichting is dé investering in mens en natuur: nu én voor de generatie na ons.”

© COPYRIGHT - LED TECHNOLOGIES